Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Υποψήφιες για το Λιμενικό, έκαναν κουτσό ολόγυμνες

Έβαλαν υποψήφιες για το Λιμενικό Σώμα να κάνουν κουτσό ολόγυμνες

Το εξευτελιστικό αυτό συμβάν σε βάρος γυναικών έφερε στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, στο πλαίσιο της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, παρουσία και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας.

Υπογράμμισε μάλιστα πως εφόσον οι καταγγελίες ισχύουν «τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της...........
 προσωπικότητας των υποψηφίων» άρα χρήζουν και άμεσης διερεύνησης.

Σύμφωνα με την κα Αμμανατίδου, η υποψήφια που επέλεξε να μιλήσει και όχι να σωπάσει, «υποχρεώθηκε σε υγειονομική εξέταση μαζί με τις συνυποψήφιές της στον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζει από την προκήρυξη.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της εξέτασης, αναγκάστηκαν όλες οι υποψήφιες να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα η οποία αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα.

Στη συνέχεια κι ενώ οι υποψήφιες ήταν γυμνές αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών».

Έτσι για την ιστορία, θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, 25 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ειδική συνεδρίαση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών όπου ακούστηκαν για μία ακόμη φορά ενδιαφέροντα πράγματα. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι όσα βήματα και να γίνουν ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις εξηγήσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
enimerosi@briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου