Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Κατίδης όπως και άλλα παιδιά διαζυγίου

Τα παιδιά συγκρουσιακών διαζυγίων έχουν μίσος κατά των δύο γονέων, κατά της δικαιοσύνης και στη συνέχεια κατά πάντων. Δεν μπορούν να διαχωρίσουν το καλό από το κακό κυρίως εάν έχουν το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης. Η έλλειψη πατρικού πρωτύπου καταστρέφει την προσωπικότητα του παιδιού.
Παραδείγματα:
Κατίδης
Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ρεπορτάζ του Βασίλη Τσακίρογλου, 23/03/2013, σελ.28-30.
«Μόλις είδα την κίνηση με το υψωμένο χέρι, αμέσως έτρεξα να τον σταματήσω και του φώναξα ‘τι κάνεις εκεί; Σταμάτα!’. Έβλεπα έναν άνθρωπο εκτός εαυτού και κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι, γι’ αυτό και μπήκα μπροστά του. Ήταν σε αμόκ! Μετά τις δηλώσεις του μπήκε στα αποδυτήρια και μετά από κάποια ώρα μείναμε οι δυο μας. Τον ρώτησα ‘Γιώργο, κατάλαβες τι έκανες;’ και μου απάντησε ‘σου ορκίζομαι στη μάνα μου, να πεθάνει απόψε, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτή η κίνηση! Ό,τι έχω στη ζωή μου είναι αυτή.
'...Θα μπορούσε να έχει για λίγο το ρόλο του πατέρα που έλλειψε από τη ζωή του Κατίδη...(ο Πρόεδρος)...' επίσης: '...η απότομη ενηλικίωσή του διατάραξε τον λίγο-πολύ <φυσιολογικό> ρυθμό της ψυχικής και πνευματικής του ανάπτυξης',  Και: '...Ο Γερμανός τεχνικός  χρησιμοποίησε τις ειδικές γνώσεις της συζύγου του, της Ρόζι, η οποία είναι ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ατομικής βελτίωσης, προκειμένου να βοηθήσει τον παίκτη του να συνετιστεί και να καταλάβει τον ρόλο του ως μέλος της ομάδας και όχι ως <ντίβας>. Το αποτέλεσμα δείχνει οτι το ζεύγος Λίνεν μάλλον δεσ θα συμπεριλάβει τον Γιώργο Κατίδη στις μεγάλες του επιτυχίες.'. Και τέλος: '..είναι ένα από τα επισόδια που γεννά τακτικά η βραχυκυκλωμένη ψυχολογία του Κατίδη.'.
Τέλος: '..ζούσε κυριολεκτικά στο δρόμο και επιβίωσε χάρη στον οίκτο των γειτόνων, έχει διαμορφώσει σε ένα κρίσιμο βαθμό τον χαρακτήρα του...ο πατέρας εγκατέλειψε τα παιδιά....διαλυμένη οικογένεια με το σύνδρομο <επαναστάτης χωρίς αιτία>... μέσα στον παροξυσμό του , κυριεμένος από τυφλό μίσος που μάλλον ούτε και ο ίδιος δεν είοναι σε θέση να εξηγήσει....'.
Lanza
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/4_17.html
Breivik
http://www.alithinapsemata.gr/world/world-categories/world-society/3278-anders-behring-breivik-pas-.html
http://himaira.blogspot.com/2012/12/antam-lantza-pas.html

Kapatou
http://www.akappatou.gr/index.php/2010-10-13-12-28-05/549-2010-11-07-13-49-05

http://iatrognosi.gr/ViewArticle.aspx?trid=481&tid=46

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=39&ved=0CGsQFjAIOB4&url=http%3A%2F%2Fwww.rnews.gr%2Fel%2Fnews.php%3Fn%3D641&ei=KYpNUYSsKoKttAaY84HoBg&usg=AFQjCNFJXxNybMd33cSJUnen2Cwf8OVxIQ&sig2=NfzBBcTGiLWXpVZ1C58dQg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου