Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Άγριο περιστατικό σχολικής βίας στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας Κορωπίου!΄


Ένα σοβαρότατο περιστατικό ενδοσχολικής βίας φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το notioanatolika.gr με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας και να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος που....
πλέον φαίνεται να έχει περάσει ακόμη και στα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τις απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr ένα παιδί της Α' τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, βίωσε μια χείριστη μορφή σχολικού εκφοβισμού από συμμαθητές του μεγαλύτερης τάξης.

Συγκεκριμένα στις βρύσες του σχολείου μεγαλύτερα παιδιά περικύκλωσαν τον 6χρονο μαθητή και αφού του άσκησαν λεκτική βία στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σχοινί που στην άκρη του είχαν δέσει ένα αιχμηρό αντικείμενο του προκάλεσαν αμυχές σε όλο το σώμα.

Μάλιστα για να τρομοκρατήσουν το παιδί ακόμη περισσότερο πίεσαν με δύναμη το κεφάλι του στις γούρνες που βρίσκονται στις βρύσες απειλώντας το να μην τολμήσει να πει σε κανέναν πίσω.

Το περιστατικό θα έμενε εκεί εάν οι γονείς του παιδιού δεν διαπίστωναν τις αμυχές στο κορμάκι του και έψαχναν να δουν τι ακριβώς συνέβη.

Οι γονείς ζήτησαν και κατάφεραν το παιδί να εξεταστεί από ιατροδικαστή ώστε να διαπιστωθεί τι είδους ήταν οι αμυχές που είχε σε πολλά σημεία του σώματός του και στη συνέχεια προσέφυγε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Οι πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι μακράν το πιο σοβαρό που έχει συμβεί στο συγκεκριμένο σχολείο και προκαλεί εντύπωση και ερωτήματα πώς το αντιμετώπισαν οι δάσκαλοι κυρίως δε αυτοί οι οποίοι είναι εντεταλμένοι να βρίσκονται στους αύλειους χώρους κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων.

Είναι σαφές βέβαια ότι το περιστατικό αυτό ενδοσχολικής βίας κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό – όσο και άγριο – αφού δεν αφορά ένα γυμνάσιο ή ένα λύκειο αλλά ένα δημοτικό σχολείο στο οποίο οι ηλικίες των παιδιών κυμαίνονται από έξι έως 11 χρονών!

http://www.notioanatolika.gr/
ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ. 
WWW.SOS-SYGAPA.EU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου